[wereld bol]

Oprichtster Pimp My Village

(Biografie en Motivatie)

Georgina Kwakye is half Ghanees en half Hongaars en altijd enorm betrokken geweest bij Internationale Samenwerking.

In 2003 rond Georgina haar studie Communicatie af en gaat een paar jaar bij de The Body Shop Benelux werken. Hier concentreert ze zich op het Community Trade beleid (eerlijke handel) van The Body Shop. Daarnaast werkt Georgina als actrice een presentatrice en besluit in 2005 een documentaire te maken over haar Ghanese vader die allerlei projecten opzet in zijn geboortedorp. Ze filmt hem bij het vervullen van zijn grote droom om daar een ziekenhuis op te zetten.

Georgina wordt geraakt door de manier waarop haar vader als migrant vanuit het Westen projecten op zet in zijn land van herkomst en richt in 2005 Stichting Ghanasi op om zijn projecten op het gebied van educatie en gezondheidszorg te ondersteunen. Er worden veel fondsenwervende evenementen georganiseerd zoals kunstveilingen en modeshows.

In 2008 besluit Georgina om zich weer te richten op het professionaliseren en uitbreiden van Stichting Ghanasi. Dit resulteert in de oprichting van de Pimp My Village Foundation in 2011 waar ze de functie van algemeen directeur bekleed. Er worden veel projecten ondersteund en Georgina geeft steeds meer trainingen om Migrantenorganisaties te ondersteunen in fondsenwerving en het professionaliseren van hun Stichting. Georgina werkt ook samen met Buitenlandse Zaken en komt via hun bij IOM Nederland terecht.
 In 2017 gaat Georgina samenwerken met IOM Nederland en is betrokken bij hun CD4D programma (www.connectingdiasporafordevelopment.org)  waarbij Migranten worden uitgezonden om hun kennis en expertise te delen in hun land van herkomst. ‘De Diaspora’, zoals deze groep Migranten ook wel wordt genoemd, geven bijvoorbeeld ICT trainingen of ondersteunen de overheid bij het maken van een nieuw beleid.

In 2017 stopt Georgina als directeur bij Pimp My Village en focust zich een aantal jaren alleen op het geven van crowdfund- en media- communicatie trainingen voor migranten(diaspora) en er worden vanuit Pimp My Village tijdelijk geen fondsenwervende evenementen meer georganiseerd.

In 2021 wordt Pimp My Village weer doorgestart met een nieuw bestuur en treed Georgina toe als voorzitter van het nieuwe bestuur. Er worden weer nieuwe fondsenwervende activiteiten opgezet en met de kennis die Georgina heeft opgedaan vanuit het geven van de trainingen en haar werkzaamheden voor IOM Nederland kunnen de Migranten(organisaties) en hun projecten nog beter worden ondersteund en worden geprofessionaliseerd waar nodig.

Georgina:
“ Ik hoop dat migrantenorganisaties een grotere rol kunnen krijgen bij het opbouwen van de sociaal- economische opbouw van hun land van herkomst en dat er meer samenwerkingsverbanden ontstaan tussen Nederlandse NGO’s, bedrijven en migrantenorganisaties. Uiteindelijk zou het mooi zijn als de belangrijke rol van migranten(organisaties) bij het verbeteren van de sociaal-  en economische omstandigheden in hun land van herkomst beter zichtbaar wordt binnen Nederland maar ook op wereldniveau.”